Exista Oameni...


Exista oameni care, atunci cand opresti masina pe avarii ca sa faci parcare laterala, nu doar ca nu te claxoneaza, ba chiar sting farurile, sa vezi in oglinzi cand dai cu spatele. Exista oameni care, atunci cand un copil vine si cerseste bani, pe care ulterior i-ar da lui taica-su pentru bautura, ii cumpara copilului ceva de mancare, atat pentru el cat si pentru taica-su. Exista oameni care iti anticipeaza intentia de a schima banda fara ca tu sa semnalizezi, si incetinesc ca tu sa ai loc. Exista oameni care, desi au acasa inca 4 pisici amuzante si 2 caini frumosi, vor lua acasa cei 2 pui de pisica gasiti in scara, desi stiu ca asta inseamna in continuare sa cumpere a doua zi mancare animalutelor din casa, si nu lor. Exista oameni care, daca pot, te vor ajuta neconditionat, fara a-ti cere nici macar cel mai insignifiant lucru la schimb. Iar daca nu pot sa te ajute, fac in asa fel incat sa poata. Exista oameni care isi vor imprumuta prietenii cu bani, iar atunci cand cei imprumutati vor spune ca au uitat de banii pe care trebuie sa ii returneze, ei nu vor insista. Nu pentru ca asa e corect, sau normal, pentru ca nu e. Ci doar pentru ca acea prietenie valoreaza pentru ei mai mult decat un teanc de hartii. 

Exista oameni care iti imprumuta masina fara sa intrebe de ce ai nevoie de ea, desi masina e pentru ei cel mai de pret lucru. Exista oameni care nu au prejudecati, care nu judeca un om dinainte de a-l cunoaste, dupa niste stereotipuri ghidate de rasa, culoarea pielii, educatie sau orientare religioasa. Exista oameni care, desi reprezinta concurenta ta intr-un domeniu, nu vor incerca sa te devanseze defaimandu-te sau punandu-ti in diverse feluri bete in roate, ci incercand sa dovedeasca ca sunt mai buni. Ba chiar exista oameni  care chiar te vor ajuta incercand sa iti atingi telul. Exista oameni pe care, desi ii ranesti in vreun fel anume, nu doar ca nu vor incerca sa se razbune, ba chiar vor ierta. Exista oameni care vor face multe sa te ajute daca esti deprimat, fie ca o vor face prin vorbe sau fapte, desi ei sunt mai deprimati ca tine si ei sunt cei care ar avea nevoie de ajutor. Exista oameni care, daca au ajuns mai bine ca tine, nu vor uita de tine sau faptul ca tu i-ai ajutat la un moment dat, si iti vor multumi pentru acel lucru. 

Exista oameni care, atunci cand te injura sau te jignesc, zambesti pentru ca stii ca o fac din dragoste, si stii ca nu sunt doar "alti oameni" pentru tine. Exista oameni cu care faci schimb de priviri pe strada, tramvai, metrou, si care nu se uita urat sau rece la tine, ci dimpotriva, iti zambesc. Exista oameni care deschid usa domnisoarelor/doamnelor. Exista oameni care ofera flori sau cadouri fetelor/femeilor fara sa fie o ocazie anume. Exista oameni care  stiu sa foloseasca "te rog" si "multumesc", si nu ezita sa o faca. Exista oameni care iti iau apararea, desi poate nu stiu despre ce este vorba sau stiu, dar tu esti cel care gresise de la bun inceput. Exista oameni care nu te barfesc si nu te vorbesc niciodata de rau, desi poate stiu lucruri care ar putea sa te compromita. Exista oameni care iti spun direct "ba, esti imbracat urat" sau "vezi ca ai un muc in nas" sau "iti sta ca dracu paru" nu pentru a te jigni, ci pentru ca iti vor binele. Desi pot, nu mai vreau sa continui. Exista oameni buni de la sine, dar exista si oameni buni care isi impun ei sa fie asa. Tuturor acestor tipuri de oameni as dori sa le multumesc ca exista.